РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ • МИНИСТEРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА • ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ “ГЛАВНА ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА”

Представяне на дейности по проекта по БНР

На 20.07.2017 г. в предаването „Преди всички“ на БНР беше дискутиран проблемът с безопасността на труда и възможностите за превенция на трудовите инциденти. В контекста на разговора Дина Христова отбеляза, че в голямата си част тежките трудови злополуки са предотвратими, ако се спазват изискванията за безопасни и здравословни условия на труд, на работниците и служителите се организират обучения, провеждат се качествени инструктажи и се създава възможност за повишаване на квалификацията им.

В тази връзка Христова представи възможностите на разработените по проект „Превенция за безопасност и здраве при работа“ онлайн инструменти за оценка на риска, които са свободно достъпни за работодателите и за работещите и които, освен за оценка на риска, могат да бъдат използвани за обучения и инструктажи. Тя отбеляза също, че при желание от страна на работодателите всички функционалности на интерактивните инструменти за оценка на риска могат да бъдат представени пред тях от помощник-инспектори, назначени по проект „Оптимизация и иновации в ИА ГИТ“. Повече може да чуете в звуковия файл тук

И двата проекта се финансират по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ през двата програмни периода – съответно 2007 – 2013 г. и 2014 – 2020 г. Програмата е съфинансирана  от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

2017-07-20T07:58:18+00:0020/07/2017 |Дейност 9, Съобщения|